2021-07-20 14:14:37• hírek • Agerpres

Iohannis: A román repülősök valóságos szenvedéllyé változtatták a repülést és a román légtér védelmét

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Az életüket a repülés szolgálatába állító 'hősökre' emlékezett Klaus Iohannis államfő a román repülősök és a légierő napján megfogalmazott üzenetében.

'Ezen a napon ugyanakkor a repülőgép-gyártókat, mérnököket és technikusokat is ünnepeljük, akik újító szellemiségükkel, hazafiasságukkal, intelligenciájukkal és szenvedélyükkel megteremtették és fenntartották a román repüléstan presztízsét. Ez a nap a polgári repülésben dolgozóké is. A teherszállítóké, akiknek nehéz küldetéseik voltak a COVID-19 világjárvány alatt, a haszonrepülőgépek személyzetéé és a sportrepülőké, akik hozzájárulnak országunk gazdaságának fejlődéséhez és a román repülősport haladásához' - közölte üzenetében az államfő.

Klaus Iohannis szerint a román katonai légierő a hadsereg korszerű erejét képezi. Az államfő emlékeztetett, hogy a légi fegyvernem működőképessége folyamatosan javul, amióta Románia a GDP 2 százakét fordítja védelmi költségekre, illetve új generációs katonai gépeket és hatékony fegyverzetet szerzett be.

Klaus Iohannis kifejezte a megbecsülését és tiszteletét a román repülősök és a légierő tagjainak szakmai teljesítménye, áldozatkészsége és hazafiassága iránt. 'Odaadásotokkal valóságos szenvedéllyé változtattátok a repülés és Románia légterének védelmét. Ez folyamatos felkészülést, edzést és önfeláldozást jelent' - fogalmazott üzenetében az államfő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: